kerk panorama

Alphacursus

Waarom de alpha cursus?
Veel mensen zijn in onze tijd op zoek naar de betekenis van het christelijk geloof. Ze ervaren dat er toch 'meer' moet zijn. De alphacursus wil in een open en gastvrije sfeer de mogelijkheid bieden om meer over het christelijk geloof aan de weet te komen.

Wat is de alpha cursus?
De alphacursus is een kennismakingscursus met het christelijk geloof. In tien avonden en een weekend worden een aantal basisprincipes uitgelegd. De cursus is ontstaan in een kerk in Londen. Inmiddels hebben meer dan anderhalf miljoen mensen in meer dan 100 landen deze alphacursus gevolgd. Overal zijn mensen enthousiast.

Hoe ziet een alpha avond er uit?
Een alpha-avond begint altijd met een gezamenlijke maaltijd. Vervolgens wordt het thema geintroduceerd en is er gelegenheid om daarover in kleine groepen van gedachten te wisselen. Daarna is er meestal gelegenheid om nog iets te drinken. Halverwege de cursus ga je met je groep een weekend weg. Tijdens dat weekend staan de persoon en het werk van de heilige Geest centraal.

Welke onderwerpen komen aan de orde?
Tijdens tien avonden en een weekend komen vragen aan de orde als: Wie is Jezus? Waarom en hoe zou ik de bijbel lezen? Wat is bidden? Wat doet de heilige Geest? Hoe leidt God ons? Geneest God vandaag nog? Hoe zit het met de kerk?

Voor wie?
Voor ieder die meer wil weten van het christelijk geloof

Info: Jan van der Feest 078-6733098 of j-vd-feest@hetnet.nl

1123