kerk panorama.jpg

Oproep "Vrijwilligers gevraagd Vluchtelingenwerk"

Vluchtelingenwerk Hoeksche Waard
Koninginneweg 98A
3262 JD Oud-Beijerland

Nieuwsbrief kerken ‘s Gravendeel 7 oktober 2020

Oproep

Ik heb een verzoek namens Vluchtelingenwerk Hoeksche Waard. Een tijdje geleden werd ik via via benaderd of ik begeleider zou willen worden voor statushouders in ’s-Gravendeel. Als een statushouder nieuw komt wonen in ons dorp dan weet hij/zij vaak weinig over het leven/wonen in Nederland en helemaal niets over het leven/wonen in ’s-Gravendeel. Een begeleider (vrijwilliger) van Vluchtelingenwerk helpt hen daarbij op weg.

Vluchtelingenwerk is op zoek naar begeleiders in ’s-Gravendeel, want in ons dorp hebben ze nog geen vrijwilligers hiervoor terwijl er wel statushouders zijn.

Mooi om nieuwe dorpsbewoners op weg te kunnen helpen, maar persoonlijk heb ik besloten deze taak niet op me te nemen om diverse redenen. Ik heb wel aangeboden dat ik zou kunnen helpen om hun vraag kenbaar te maken in de drie kerken. Dat vonden ze een goed idee.

Hun vraag is of het mogelijk is dat de bijlage in de nieuwsbrieven van de drie kerken geplaatst kan worden. Ik hoop dat dit mogelijk is! Ik hoor het graag even. En als dit mogelijk is, willen jullie dan de bijlage doorsturen naar degenen die de nieuwsbrieven verzorgen? Hartelijk dank.

Groeten, Pauline Kranendonk

Maak jij een statushouder wegwijs in ’s Gravendeel?
Vluchtelingenwerk Hoeksche Waard zoekt een vrijwilliger voor maatschappelijke begeleiding van vier statushouders in ’s Gravendeel. Wie wil hen een jaar begeleiden naar zelfstandigheid?
Teamleider Annie van Ree  ‘We zijn nu wat verder in de tijd en de coronamaatregelen zijn nog steeds van kracht. Op ons kantoor hebben vrijwilligers op afwisselende dagen weer afspraken met statushouders. Deze vrijwilligers zetten zich in voor huisvesting, maatschappelijke of juridische begeleiding. Vrijwilliger Johan Kleine Deters begeleidt regelmatig statushouders bij hun huisvesting nadat zij in de Hoeksche Waard een huurwoning krijgen toegewezen. Johan: ‘Na drie maanden neemt een van de maatschappelijk begeleiders mijn begeleiding over.’ ‘ Deze maatschappelijk begeleider woont meestal in dezelfde plaats van het gezin en komt ongeveer een keer per week thuis bij hen langs.’ voegt Annie toe. Vrijwilliger Petra Teeuwkens: ‘Ik kom op maandagavonden thuis langs bij familie Owaeid.’

Annie: ‘Twee nieuwe vrijwilligers, Frederique van der Ploeg en Khaled Al Saed zijn gestart bij mijn team. Nadat zij online onze cursus hebben gevolgd, gaan zij statushouders als maatschappelijk begeleider begeleiden. Elke statushouder krijgt begeleiding voor een jaar. Tijdens een begeleiding hou ik eens per zes of acht weken een persoonlijk gesprek met vrijwilligers over de stand van zaken. We praten telefonisch of online bij over de statushouders die iemand begeleidt.’ Sinds deze zomer wonen vier statushouders in ’s Gravendeel. Annie: ‘Ik ben op zoek naar iemand, bij voorkeur uit ’s Gravendeel, die wil hen begeleiden naar zelfstandigheid. Wie interesse heeft kan mij bellen op kantoor, tel. 0186-616 926 of mobiel 06-23826835 tussen 10.00 en 13.00 uur.

Heb je interesse om als vrijwilliger een gezin in je dorp te begeleiden? Kijk op onze website vluchtelingenwerk.nl/vacature voor meer informatie en/of neem contact op met Annie van Ree: Telefoon: 0186-616 926 / email: avanree@vluchtelingenwerk.

Berhane (34) Werving citaat

IMG_9377.JPG IMG_9394.JPG CIMG6245.JPG 006.JPG IMG_9407.JPG IMG_9389.JPG 9684